Képek

Képek

Oldalak

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers

2011. június 1., szerda

Angol nyelv


Nem akarok túl nagyképűnek tűnni, de Dani kezdi enyhe akcentussal beszélni a magyar nyelvet. Az angol "R" betű kiejtése annyira rögzült a kis fejecskéjében, hogy a magyar szavaknál is autómatikusan az "R" angol megfelelőjét használja. Le sem tagadhatná, hogy találkozott már az angol nyelvvel.

Tegnap mikor mentem értük az oviba, éppen kártyáztak (Dani nyert kétszer). Mikor megláttak azonnal letették a kártyalapokat és futottak hozzám. Beni úgy hallotta, hogy mondott neki valamit az ovónéni, én nem hallottam semmit, de Beni tudni szerette volna, hogy mi volt az. Biztos megdícsért, mert ügyes voltál, próbáltam elsunnyogni a témát, de nem sikerült. A Fiam kijelentette, hogy nem ezt mondta, ezt már Ő is érti, ezt már tanulták.....Már nem lehet kamuzni...

A játszótéren is találkoztunk egy kisfiúval, francia, de Apukája mindig mondja neki, hogy a srácokhoz angolul beszéljen. Ő pár évvel idősebb és már szépen használja a nyelvet. Nagyon büszke voltam a fiúkra, mert megértették amit a fiú kérdezett, sőt válaszoltak is!!!! Még a francia Apuka is megdícsérte őket!!

A vidéken eltöltött két nap alatt történt két aranyos eset. Egyszer nem viselkedtek jól az asztalnál, Peti kivitte őket az ebédlőből, leültette őket egy fa alá és mérgében angolul kezdett el hozzájuk beszélni. A fiúk egy szempillantás alatt elnémultak, majd a mondandó végén közölték, hogy OK és hogy értjük...A másik ilyen szitu este a szobában volt, nem akartak elmenni fogat mosni. Peti ismét angolul kiosztotta a feladatokat és Ők csodák csodája megcsinálták...Legjobban a történteken Peti lepődött meg folyamatosan azt kérdezgette, Értik? Valóban értik?
Megkérdeztük Angelat és mondta, hogy már nagyon sok szót ismernek és valőszínű ha nem is az egész mondatot szó szerint, de a tartalmát már értik, őssze tudják rakni a buksijukban. Szuper!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése