Képek

Képek

Oldalak

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers

2011. június 1., szerda

Adósságom








Kimaradt egy hétvége! Most pótolom! Első "Barát" Vendégeink május második hétvégéjén érkeztek meg hozzánk. Már nagyon vártuk őket, a fiúk napok óta tervezgették hova fognak bújni Poczok Peti elől. Eljött végre a nagy pillanat, megszólalt a csengő és Dani&Beni elfelejtkeztek a nagy Tervekről helyette rohantak a bejárati ajtóhoz. Aztán persze következett a nagy sikítozás, gyömöszölés, ereszd el a hajam. Előkerültek az ajándékok is Star Wars DVD (mind a hat rész!!), Star Wars-os kulcstartó, csoki. A filmbe azonnal bele kellett nézni és ismét özönlöttek a kérdések ugyanúgy mint mikor véletlenül először belekukkantottak. Innen jött az ötlet...
A közös reggeli után irány a Város!! Mivel Petiék nem voltak még Prágában klasszikus sétára indultunk. Vencel tér, Lőportorony, Orloj, Károly híd és az elmaradhatatlan játszótér a híd lábánál. Az Orlojnál talákoztunk egy csoport buddhistával, először mi készítettünk fényképet Velük aztán valami miatt rákattantak a Fiúkra és egymás után álltak a fiúk mögé egy fénykép kedvéért. Még le is filmezték őket...A kimerítő játszóterezés után hazazötyögtünk a villamossal, illetve félúton kitaláltam, hogy muszály megmutatnom a Királyi kertet. Jó ötletnek bizonyult, mert Petiéknek is nagyon tetszett.
Fél hétre jött Ica a fiúkra vigyázni (ők szinte állva aludtak,)mi pedig elmentünk a Staropramen sörházba, étterembe. Finomat ettünk és jót beszélgettünk.
Másnap sajnos már nem volt olyan szép idő, fújt a szél és nem sütött a nap, de azért a reggeli után elindultunk a Várba. A Vár oldalából Petiék felfedeztek egy érdekes "falat", amiről messziről nem tudtuk megállapítani hogy micsoda...Elhatároztuk, hogy megkeressük. Így bukkantunk rá Prága egy másik gyönyörű parkjára. A parkban található a Wallenstein Palota, ma a cseh szenátusnak ad otthont. A furcsa fal pedig egy mesterséges barlang, különleges hasonmása egy cseppkőbarlangnak és több helyen állatok, arcok vannak kifaragva a kövekből.
Láttunk egy különleges fehér pávát, aki két másik társával szabadon kóricálhat a kertben. A fiúk nagyon élvezték, sokat rohangáltak, jól el is fáradtak.
A fiúk nagy bánatára Petiék délután hazaindultak, de reméljük, hogy szeptemberben ismét jönnek!!
Apropó egyik reggel Beni a villamoson a Star Wars-t dúdolta Tű-tüm, Tü-tű-tüm...Ragadós...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése