Képek

Képek

Oldalak

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers

2011. december 6., kedd

Ajándékok, ajándékok

Ha őszinte akarok lenni még sehol sem tartunk a karácsonyi ajándékok beszerzésében. Listát készítettünk, hatalmas kérdőjelekkel, még fiúknak sem döntöttük el pontosan, hogy mit is vegyünk. A hétvégén beugrottunk egy bevásárló központba és szó szerint kirázott a hideg! Pont a játékboltban kellett szétnéznünk, Petinek kalóznak kell "öltöznie" a céges karácsonyi bulin és ehhez kerestünk használható kiegészítőket (találtunk egy kendőt). Hogy miért kell karácsonykor jelmezbe bújni senki ne kérdezze!!!, Peti mesélte, hogy egyik kolléganője egy erotic shopból rendelt magának pirate jelmezt. Szerintetek mi lesz rajta???!!! Éljenek az otthon ülő feleségek!!!! Hipp-hipp hurrrrááááá!!!
De vissza az eredeti témához, szóval hosszú sor kanyargott a pénztáraknál, jaj ne nyögtem ez már a karácsonyi őrület, vagy csak Mikire vásárolnak? Peti "megnyugtatott", hogy ez már a karácsony, hiszen nehezen elképzelhető, hogy hatalmas doboz ajándékokat hoz a Mikulás...Ekkor ráeszméltünk, hogy nekünk is be kellene állni a sorba és elkezdeni a "beszerzést"! Nyomban telefonáltam Icának, de sajnos nem ért rá a hétvégén és ez a hét sem jó neki, így marad a jövő hét...addig felkészülök.

Vasárnap reggel Beninek hatalmas ötlete támadt. Kitalálta, hogy kerítsük körbe a karácsonyfát szallagga, de jó messzire és addig kell, hogy tartson az ajándék mennyiség amit kapni fog. Nyomban neki látott terve megvalósításához, kapkodva elkezdte kihúzogatni a zsepi tartóból a papírzsebkendőket, hogy majd ebből készít kordont. Megynugtattam, hogy még ráér, hiszen még fánk sincs addig még törheti a fejét különböző megoldásokon.
Elkezdtünk nézni egy ismeretterjesztő filmet Afrikáról, Szomáliáról. Az ott élő emberek, gyerekek életét mutatták be. Fiúk lelkesen figyeltek, igyekeztem minél több mindent lefordítani nekik. Próbáltam felhívni a figyelmüket pár dologra pl jé neki még életében nem volt cipője, így mezítláb focizik, vagy a másiké csupa lyuk, nincs lakásuk az utcán laknak stb rámutatni picit arra, hogy ők milyen más körülmények között élnek. Mutatták a férfiakat akik egész nap khat-ot rágcsálnak egyfajta kábítószert, erre a fiúk megszólaltak:
- ugye mi is ettünk ilyet!!!
- mikor???!!!, kérdeztem
- hát amikor mamáéknál sóskát rágtunk, vagy mikor a mentát!!!
- hát az nem egészen ez, csak talán a külseje..!!!
- de Anya az pont ilyen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése