Képek

Képek

Oldalak

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers

2011. április 4., hétfő

Spiderman


Mivel ma mikor a fiúkért mentem az oviba éppen a Spiderman-t?????!!! nézték, mentségül szolgáljon, hogy angol nyelven, (Edit mi a rosszabb a kinyiffantott katicabogár, vagy a Pókember?) este megkértük a fiúkat, hogy tartsanak nekünk bemutatót, milyen dalokat tanulnak. Miután teljes menetfelszerelésben megjelentek gitár, csörgő, pörgettyű, köntös stb kíváncsian vártuk a stand up-t.
Meghallgattuk a Spiderman –t rock verzióban, majd azt, hogy stop it, stop it, stop it még vagy százszor elismételve heavy metal stílusban előadva.
Bepróbálkoztak az inci finci spider-rel, de minket nem lehet átvágni, mondtuk, hogy ezt még Biatorbágyon tanulták.
Dani kívülről fújja villamosmegállók nevét az oviig és ezt többször elénekelte nekünk gitárkísérettel következő megálló (persze csehül) získi zastavska Malovanka, získi zastavska Brusnice stb
Aztán következett a Züm-Züm dal, amit az ovóbácsi állítólag gitárral kísér…a szöveg ennyi züm züm, züm, züm, de ezt ütemre kell énekelni.
Vicces volt, jókat mosolyogtunk, a fiúk beleélték magukat, repült Zsuzska és a párna meg még pár dolog, bár Peti többször megjegyezte ezért fizetünk ennyi pénzt havonta?
Szóval elhatároztam, hogy holnap megkérdezem mi is a helyzet ezen a téren.
Mindettől eltekintve az ovi továbbra is szimpi, minden nap készítenek valamit, amit aztán büszkén hoznak haza. Úgyhogy vettünk egy nagy táblát a hétvégén a szobájukba, amire kitűzhetjük a mesterműveket. Sokat rajzolnak Beni házat, Dani pedig „embereket”. Érdekes, hogy fordítva nem fordul elő.
Az első úszás óra is jól sikerült, bár először meglepődtek, hogy nem ér le a lábuk a vízben. Erősen kapaszkodtak mind a ketten az óvóbácsi nyakába, de aztán megbarátkoztak a helyzettel. Balhé csak akkor tört ki, mikor visszaérve el akarták tenni az úszószemüvegüket és nadrágjukat, mert ezek ott maradhatnak az oviban. Na, a fiúk nem adták oda, sem a szemüveget, sem a nadrágot!!!! Mondták, hogy beszéljem meg Velük, hogy ez a szokás és majd legközelebb mi is így csináljuk!

1 megjegyzés:

  1. Igazad van, akkor már tényleg az agyonlőtt katicabogár...

    Petit látom magam előtt, ahogy felteszi a kérdést... :) Tipikus Peti! :)

    Azt meg, hogy az oviban mit tanultak, nem igazán jut ám eszükbe otthon! Sokkal több mindennel foglalkoznak, mint amiket elmesélnek. És lehet, hogy nem is mindent értenek még.

    VálaszTörlés