Képek

Képek

Oldalak

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers

2011. március 7., hétfő

Kutna Hora





Első hétvégi kirándulásunk ide vezetett. Ismerősökkel együtt találtuk ki ezt a programot.
Paulával, az anyukával még a bulin találkoztunk először és megbeszéltük, hogy mivel nekik is két fiúk van (egy öt és egy hét éves) összehozzuk a két családot.
A GPS kicsit meghosszabbította utunkat, megfogadtuk, hogy veszünk egy autós térképet, mert nem lehet csak ezekre a ketyerékre hagyatkozni. Szóval először várost, majd vidéket néztünk. Ekkor tudatosult bennünk, hogy mióta kiköltöztünk, a gyerekekkel el sem hagytuk Prágát. Peti közölte, hogy neki egyáltalán nem hiányzik a vidék, ő igazi városi gyerek! Sőt következő életében, ha lehetne Manhattan-be születne és ki sem tenné onnan a lábát. Akik ismerik, gondolom azok számára ez az infó nem újdonság. Egyébként szerinte a GPS-t sem szabad szidni, mert az egész szerkezet 130.000 koronáért lett kicserélve miután az első éjszaka feltörték az autót is kilopták belőle a másikat. Peti szerint ennyi pénzért nem lehet „szar”. Tehát bármit „mond” követjük! Úgy látszik csak tudja, hogy újak vagyunk errefelé és szükségünk van a minél szélesebb körű helyismeretre.
A fiúk kérdezték mit jelent az, hogy vidék. Mi belekezdtünk a mesélésbe, erre Beni megszólal: ugye Juditék is vidéken laknak! (Robi+Judit (Érden)). Nekünk enyhe mosolyra húzódott a szánk…
És akkor Beni elkezdett storyzni: amikor utoljára ott voltam Robiéknál volt az a nagy, nagyon szőrös macska, ő úgy jött át a szomszédból, de Robiék befogadták, Mia is ott volt, és a Robi nem dolgozott, mert otthon volt….és ő bement Robival egyedül cicázni, mert Dani a kocsiban aludt és meg simogatta a cicákat és volt egy roncs egér ( megrágott játékegér) és mikor megyünk legközelebb?…
Nosztalgikus hangulatban telt az utazás.
Mikor odaértünk szépen sütött a nap, bár azért a levegő elég hideg volt, úgyhogy maradtunk a téli szerelésnél. A fiúk gyorsan egymásra találtak. Jót sétáltunk az aranyos macskaköves utcákon, megnéztük a katedrálist kívül belül. A fiúk ismét földbe gyökereztek a keresztre feszített Jézus láttán. Nem fér a fejükbe! Petinek átadtam a staféta botot hajrá lehet magyarázni, miért úszik vérben ez a bácsi, miért van bökős koszorú a fején, fájt neki mikor átszúrták a kezét, miért lyukas a bordái között és miért áll onnan ki valami stb…Még nekem is félelmetes nemhogy két négy évesnek! Kész horror!
Találtunk egy középkori éttermet és jól beebédeltünk, aztán egy rövid séta után hazaindultunk.
Összességében nagyon szép városka, de még egyszer vissza kell jönni, hogy az igazi arcát megmutassa. Ha már vége a tavaszi munkálatoknak, nyílnak a virágok, zöld minden és az összes kicsi utcában nyitva vannak az aranyos üzletek.
A levegő jól kiszívott mindenkit, a fiúk elaludtak az autóban. Otthon már csak lightos video nézés volt a program. A Bambit választották, Danika elsírta magát rajta. Ez volt az első mese amin elpityeredett.
A vasárnapot vásárlással töltöttük, a fiúknak kicsit fel kell frissíteni a ruhatárát. Nőnek, rövidek a nadrágok.. Persze „roppant együttműködőek” voltak végig, hol Peti feje vörösödött, hol az enyém. A Sparban tolták a kis bevásárló kocsijukat és mint a nagyok szorgalmasan pakolták bele a holmikat. Mi meg pakoltuk vissza kisebb nagyobb hadakozások közepette. Danika közölte, hogy elmegy áfonyát venni. Én egy kis fázis késéssel gyalogoltam utána mire oda értem már az eladó néni tartotta, hogy elérje a polcot. Kérdeztem, hogy mit mondtál? Hát hogy áfonyát akarok venni! Talpra esett fiaim vannak!!!
Holnap ismét ovi! Pénteken az ovóbácsitól kérdeztem milyenek a fiúk? They are Great Boys!! Szuper!!! Jól érzik magukat, énekelnek ismerik a dalok egy részét! Csak egy kicsit hangosak!! Ezen a kijelentésen valami miatt nem lepődtem meg!
Ovi után ismét ott maradtunk még a játszótéren a japán gyerkőcökkel. Az anyukákkal leírattam a nevüket, mert nagyon ciki volt, hogy soha nem értettem! Miután a gyerekek kifulladtak együtt hazavillamosoztunk.
Kedden délután megyünk haza pár napra. Beni&Dani 10-én lesznek négy évesek. Sajnos az idő rövidsége miatt (vasárnap már jövünk vissza) nagyon kevés emberrel sikerül majd találkozni. De május végén, júniusban szeretnénk a gyerkőcöknek egy after partyt rendezni és reméljük azon mindenki ott lesz!

2 megjegyzés:

  1. Ha megyünk hozzátok, ide mindenképp látogassunk el, tényleg szép hely lehet, imádom a régi, pici utcácskákat, amik tele vannak üzletekkel, hát még Szabi ;o)) Puszi! Dia

    VálaszTörlés
  2. Mehetünk csak csajok is!! A fiúknak kitalálhatunk valami más programot!

    VálaszTörlés