Képek

Képek

Oldalak

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers

2011. március 27., vasárnap

Hétvégék





Régen írtam. A múlt hétvége is kimaradt, pedig izgalmas programunk volt. Szombaton ellátogattunk a Nemzeti Múzeumba és megnéztük a zoológiai kiállítást. A fiúk nem igazán értették, hogy miért nem mozognak az állatok (amik az állatkertben pedig rohangálnak) és mit jelent az, hogy valami ki van tömve, a félbe vágott csirke és fácán, és a narancssárga vízben lebegő, apró darabjaira szedett varangyos béka végleg kiverte náluk a biztosítékot.
Néztük lelkesen a gombostűre szúrt pillangókat. Az a jó a gyerekeinkben, hogy ha valami adott pillanatban nem is tűnik a legjobbnak biztosra veszik, hogy ez meg fog változni és majd meggyógyul a lelőtt nyúl, repülni fog a kitömött sas, vadászni fog az „alvó” maci.
Fő a pozitív gondolkodás!!!! Kívánom, hogy örökre így maradjon.
Az aulában aztán lehetőség nyílt rajzolásra, színezésre ezt nagyon élvezték. Örülök, hogy kicsit körbejártuk ezt a múzeumot, mert májustól öt évre bezárják, felújítják.

Mivel rossz idő volt, múlt héten vasárnap elmentünk az aquapalace-ba. Beni&Dani roppantul élvezték. Jó sok fajta medence van kicsiknek, nagyobbaknak, csúszdák, csobogók, hullámok, sauna world (erről csak álmodoztam) stb. Nagyot pancsoltak, mi kapdostuk a fejünket.
Csak 3 órás jegyet vettünk, de elég is volt, teljesen lefáradtak (mi is).

Mivel ezen a héten még 3 napot mentek oviba, csütörtökön felkerekedtünk az állatkertbe. Most sikerült bejárni a másik felét is. Végre megtaláltuk a zsiráfokat és majd fél órát figyeltük a farkasokat. Itt megismerkedtünk egy szlovák emberkével, aki nagyon jól beszélt magyarul és mesélt a fiúknak a farkasok szokásairól. Kisvonattal feldöcögtünk az állatkert tetejére, ahol van egy jópofa játszótér és innen sétáltunk vissza. A végén aztán már a parkoló felé haladva Beni észrevette, hogy elhagytam egy fontos virágot, amit gyűjtött. Egyből kitört a balhé, nem volt hajlandó megmozdulni állt és ordított. Mi otthagytuk Danival. Már kipróbáltam ez a trükk beválik, ha egy pillanatig nem lát bennünket utánunk rohan. Az út során kétszer hitték róla, hogy elhagyta a szüleit, úgyhogy fel kellett fednem magamat, aztán folytattuk „játékunkat”.

Végre pénteken felcsatoltam a görkorcsolyámat. Fiúk bicajoztak, én koriztam utánuk.
Vicces volt. Nehézséget csak az jelentett, ha hírtelen lefékeztek az orrom előtt…elgondolkodtam azon, hogy beszerzek magamnak egy térdvédőt. Ez a móka kitűnő arra, hogy tanulják a helyes közlekedést, hogyan kell a sávon belül maradni, hogyan kell előzni, körülnézni, melyik táblánál kell megállni. Komolyan oda kell figyelni, mert sokan vannak és gyorsan hajtanak, nem lehet hülyéskedni.

Következett a hétvége, ami ismét mozgalmas volt. Tegnap tettünk egy sétát a várban, majd legyalogoltunk a Károly hídig. Megállapítottuk, hogy megérkeztek a turisták!! Már most sokan vannak, egy hónap múlva biztos telt ház lesz!
Ma pedig elvillamosoztunk a Narodni Trida-ra (Vencel tér közelében van) és onnan sétáltunk át a Lőportoronyig, majd a Palladiumban (bevásárló központ) megebédeltünk. A fiúk kisírták maguknak a játszóházat, úgyhogy ott még tomboltak egyet. Megnéztünk pár üzletet nagy alkudozások közepette és hat óra körül hazaértünk. Kellemesen kipurcantunk. Kérdezhetnétek sehol egy hiszti, egy akarom? Nem maradtak el a jelenetek, sőt több műsorszám is volt, hol az egyik gyerkőc adta elő magát, hol a másik. Peti, akit a beach feeling Malagán nem dimenzionált át (egy este hallotta a tenger zúgását, ez nem volt elég a relax-hez), szóval ugyanolyan, vagy még „pihentebb” állapotban ért haza az egy hetes meeting után, elég nehezen viselte a vörösödő gyerekfejeket.
Hazaérve felhívtam a babysittert, akit a munkatársa ajánlott. Kicsi a világ, a beszélgetés során kiderült, hogy Ő vigyáz Emeséék csemetéire is (3 fiú), úgyhogy referencia már van. Magyarul beszél és csehül és egy hónapban kétszer hajlandó szombat, vagy péntek estét bevállalni.
Ez kell nekünk!! Egy kicsit ketten is ki tudunk mozdulni, el tudunk menni moziba, vacsorázni, egy koncertre. Szuper!!! Remélem beválik és a fiúk is megkedvelik. Cseh nyelvet is tanít, még ezen filózok, de lehet, hogy veszek pár órát, hogy csak az alapokat megtanuljam.

Quiz kérdés: Hogyan alakul ki a tojás a tyúkban? Esti mese olvasásakor derült ki, hogy halvány fogalmam sincs róla… Ezt holnapra ki kell derítenem!!
Dani rá szeretne ülni egy tojásra és kikölteni, hogy legyenek itthon kiscsibéink…..úgyis jön a húsvét…

Húha holnap ovi!! Vajon mi lesz??!!

1 megjegyzés:

  1. A kérdés valóban nem egyszerű, de az sem lett volna jobb, ha azt kérdezik meg: hogy melyik volt először a tyúk vagy a tojás? Mond meg a fiúknak, hogy nálunk nyomonkövethetik az eseményeket élőben, mert a szomdszédban még ott figyel kb 15 tyúk és a kakas, aki időeltolódásban szenved sztem születése óta.

    VálaszTörlés