Képek

Képek

Oldalak

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers

2012. március 12., hétfő

Ez a nap már csak ilyen sz.....

Tesóméktól ma szomorú mailt kaptunk, meghalt Vakarék a cicájuk. Valószínű, hogy az éjszaka elütötte egy autó és sajnos az orvos már nem tudott rajta segíteni. Fiúkat eléggé megviselte a hír, főleg Benikének görbült sokszor lefelé a szája és az esti elalvás előtt is sokat kérdeztek, beszélgettünk. Pont tegnap került szóba többször a Cica, nagyon várták már, hogy húsvétkor újra találkozzanak. Megbeszéltük, hogy elnevezünk egy csillagot Vakaréknak!
Másrészről én is pocsékul vagyok, most visszaüt, hogy nem volt egy pillanatom sem kifeküdni az influenzát. Tegnap elkezdett fájni az arcom, ha lehajolok leszakad a fejem, még soha nem volt, de a tünetek alapján úgy gondolom arcüreggyulladásom van. Ma estére elegem lett abból, hogy nem tudok rendesen beszélni, enni, nem érzem az ízeket és a szagokat, fáj a torkom, tele az orrom,, be van dugulva a fülem stb és elveimet feladva előkerestem a szekrényből az antibiotikumot. Sajnos nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy házi praktikákkal próbálkozzak. Hab a tortán, hogy tegnap este Peti is elutazott és csak szerdán éjjel érkezik. Szerencse, hogy a fiúk már oviznak, így napközben tudok egy picivel több időt magamra fordítani!
Apropó ovi, szombaton voltunk nyílt napon egy szimpla cseh állami óvodában. Mivel úgy néz ki egyenlőre maradunk Prágában és mivel nem akarunk évente több millió forintot kifizetni majd iskolára, kénytelenek leszünk, megtanulni csehül. Ez a fiúk részéről azt jelenti, hogy szeptembertől ebben az oviban kezdhetik az évet és most a cseh lesz a fő nyelv, de az angolt sem szeretnénk elhanyagolni. Már csak azért sem, mert amit kinéztünk nekik iskolát angol nyelvből van felvételi, mellette persze követelmény, hogy beszéljenek csehül is. Terveink szerint szeptembertől vissza járnak majd az angol oviba Angela-hoz külön angolra. Most a jelentkezéshez szükséges papírokat kell még beszerezni, hely az van, úgyhogy elvileg bekerülhetnek. Abba még nem mertem belegondolni, hogy a srácok hogy fogják fogadni a változást, de a suli miatt muszály lépnünk. Számunkra sem lesz kis feladat ismét a nulláról megtanulni egy nyelvet, de ha itt szeretnénk élni nem lehet megúszni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése