Képek

Képek

Oldalak

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers

2012. február 29., szerda

"Hurrá" Influenza!!

Egy hete nem tettük ki a lábunkat a lakásból!
Ráadásul holnap (vasárnap) indulnánk síelni........
Az egész tortúra azzal kezdődött, hogy Beni pocakja múlt hét péntek estére nagyon pöttyös lett és viszketett.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ezek a pöttyök már pár napja láthatóak voltak Beni lábán, hasán, és mivel nagyon viszkettek még csütörtökön elszaladtam vele bőrgyógyászhoz.
Ő biztosított róla, hogy "csak" enyhe ekcéma és kaptunk olajat, krémet.
Azért nem a házi orvosunkhoz mentünk, mert akihez eddig jártunk pont nyugdíjba ment, az új keresése pedig még folyamatban volt.... Azóta már bejelentkeztünk a szomszéd utcában egy doki nénihez, aki sajnos magyarul nem, de angolul beszél,viszont öt perc séta tőlünk!!!
Mivel ezek a fránya kiütések szombat délelőttre nagyon belobbantak és Beni mint egy bolhás folyamatosan vakaródzott, ráadásul Dani hasán is megjelentek a piros foltok és mivel addigra már 100%-ig biztos voltam benne, hogy valami vírus és az elmúlt években mindkét gyereknél volt negatív tapasztalatunk a "csak valami szimpla vírusos kiütés" kijelentésből döntöttünk úgy, hogy irány az ügyelet. Arra a tömegre ami az FN Motol ügyeletén fogadott bennünket egyikünk sem számított.....Már lappangot bennünk valami én sem éreztem tökéletesen magam az elmúlt napokban, de az is biztos, hogy itt rátettünk még egy lapáttal.
Vasárnap este én kezdtem a sort, a hányás és a hasmenés felváltva törtek rám egész éjszaka. Másnap az év eddigi legrosszabb napja következett. Mivel Peti nem tudott itthon maradni, de a két gyerkőc vígan ugrabugrált a lakásban össze kellett kaparnom magam, pedig legszívesebben egész nap feküdtem volna...Fiúknál kezeltük a vírusos kiütéseket, Beni köhögését és nátháját. Következő napon Dani olyan rekedt hanggal ébredt, mint aki egész éjszaka kiabált. Nem igazán értettem, de szorgalmasan adagoltam tovább a sinupret szirupot ami végül semmit nem használt. Majd éjszaka először Dani hányt és nagyjából egy órával később Benike is rosszul lett. Szuper!!!!!! Szerencsére egyik gyerkőcnél sem lett folytatás.
Viszont Dani rekedtsége nem akart javulni, hiába adtam a homeopátiás bogyókat is (ezek általában beválnak). Estére Benike hasa fájdult meg ismét, nyüglődött vele egy ideig, rátört egy kisebb hasmenés, majd este fél hatkor mély álomba merült. Nyolc után ébredt és mintha mi sem történt volna folytatódott a nap tovább.
Az éjszakát Dani végig köhögte. Nálam az éjszakai köhögés egyfajta vízválasztó, az a tapasztalatom, hogyha ez is megjelenik jobb ha elmegyünk orvoshoz. Közben Peti is elkapta a hányásos hasmenéses trutyit, de szerencsére csak enyhébb változatban, így csütörtökön ő is itthon maradt.
Bejelentkeztünk az új doki nénihez és pénteken lesétáltunk hozzá. Nagyon kedves volt, megnézte a fiúkat Beni fülfájására, merthogy közben az is volt adott cseppet és Daninál sem állapított meg semmi komolyat. Ennek ellenére Dani délután belázasodott, ami estére még inkább fokozódott és éjszakára olyan lázas lett mint még életében soha. Nekik egyébként is alacsony 35,4 körüli az alaphőmérsékletük, így egy 39 fok már igazán magasnak számít. Most először életében vízes törülközőbe csavartuk szegénykét hozzáteszem hogy nagyon hatásos volt.
Éjjel egyre aztán megint éreztem, hogy emelkedik a hőmérséklete ismét kúp és vízes ruházás....Tegnap még egyszer jelentkezett a láz, de azóta lekopogom nincs és az éjszaka is relatív nyugodtan, láz nélkül telt. Már sokkal jobban van, a köhögés is kevesebb. Talán sikerül megúsznunk antibiotikum nélkül!!!
Viszont még mindig nem tudom pakoljak, vagy sem...
Maradjunk, vagy menjünk?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése