Képek

Képek

Oldalak

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers

2011. október 19., szerda

Órarend

Vasárnap este érkeztünk vissza Mo.-ról, Peti kedden hajnalban tovább utazott Moszkvába. Ilyenkor mindig nehezebb dolgom van a fiúkkal, mert egyik pillanatban még "százan" nyüzsögnek körülöttük aztán a másik pillanatban már csak én egyszemélyben lennék a "kiszolgáló személyzet", ami ellen foggal körömel harcolok. Nehéz visszatérni a hétköznapokhoz, úgyhogy kitaláltam, hogy csinálok egy napirendet és pontozom a napi jó "cselekedeteket", rendrakás, öltözködés, no hiszti, fogmosás stb és akkor hétvégén jutalmul kaphatnak egy Thomasos tojást, vagy egy-egy nyalókát. Dani már két napja rágja a fülemet nyalókáért de egyenlőre nem vagyok hajlandó venni. Vacsora közben el is meséltem nekik új tervemet, melyet nagy lelkesedéssel, széles vigyorokkal fogadtak. Aztán mikor a jutalomhoz érkeztünk akkor Beni megszólalt: De Anya akkor lehetne kérni valamit magunktól is??!!! Mondjuk egy fénykardot?
Dani: Vagy kisautókat?
No comment....Csak annyit válaszoltam ahhoz naggggyyon, naggyyyon jónak kell lenni kb karácsonyig....Ez már annyira nem tetszett..

Tegnap ovi után kutyáztunk. Szép őszi idő volt és kimentünk a Ladronka parkba, gondoltam vezessék le a felesleges energiát. Csak labdákat vittünk és a dimbes-dombos részen elkezdtünk focizni. Sok kutyasétáltató ácsorgott a domb alján, persze percek alatt már mi is ott sündörögtünk a kutyusok körül, de csak a legkisebbet merték megsimogatni. Vikinek hívták az "ölebet", csinos csillogó csat fogta össze "szőrhaját" a feje búbján és a gazdájától megtudtuk, hogy még kis csizmái is vannak....Ez az infó hatalmas újjongást váltott ki a fiúkból. Aztán odacsapódott mellénk egy egy számmal nagyobb kutyus is és hozta a tenisz labdáját. Fiúk lassan felbátorodtak, felváltva dobálták a labdát és egy botot a kutyának. Szerencsére csak egyszer dobták fejbe a gazdit és Benike véletlenül ugyancsak egyszer hozzávágta a kutyához a botot. Sikerült nekik megmagyarázni, hogy ne a kutya felé dobjanak, hanem messze a kutyától, hiszen éppen az a lényeg, hogy szaladjon, kifáradjon.

Ma sajnos már egész nap esett az eső. Ovi után Benit kb ötvenszer kértem, hogy ne menjen fel a mászókára, mert minden vizes. Nem csak azért is...Fél perc múlva üvöltés, a gatyája nedves lett és a csizmába is befolyt a víz. Közölte, hogy azonnal vegyem le a nadrágját, ő ebben így nem tud mennni. Én közöltem vele, hogy azonnal induljon el az autóhoz, persze hisztéria következett, az első felvonásnak akkor lett vége mikor talált egy rozzant homokozó vödröt, ez egy kicsit kimozdította egyhangú kántálásából, majd most már úgy folytatta, hogy ő ezt is haza akarja hozni. Szegény Dani próbálta húzni az autóhoz, de nem járt sikerrel, sőt..úgyhogy ketten sarkon fordultunk és ott hagytuk. Miközben zengett tőle és tőlem a játszótér a sáros vödröt nagy dirrel durral letette egy fa tövébe és óriási krokodil könnyeket hullatva végre méltóztatott elvánszorogni az autóig. Szerencsére a délután további része nem ebben a hangulatban folytatódott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése