Képek

Képek

Oldalak

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers

2011. február 28., hétfő

De jó lenne, ha így maradna…



A hőmérő higanyszála egészen 7 fokig szökött!!! „Tűzött” a nap!!
Kaptunk egy kis ízelítőt a tavaszból!
Lehet, hogy a meleg frontnak köszönhetően, vagy csak azért mert mindenki fáradt volt kilenckor kászálódtam ki a gyerkőcökkel az ágyból. Ezt a lazaságot!! Fúj!!! Nem is emlékszem mikor aludtam utoljára eddig. Szegény Peti kimaradt a jó kis szundiból, már hajnalok hajnalán elment, mert negyedév zárásuk van. Múlt héten (már amikor Prágában volt) nyolc után ért haza minden nap, még most sincs itthon. De holnap már március, véget érnek az esti műszakok…vagy nem?
Gyors reggeli készülődés után neki láttam a főzésnek. Siettem, hogy minél hamarabb ebédeljünk és mehessünk a szabadba. A fiúk délelőtt vegetáriánusok, a reggelijük uborka+pirospaprika+sárgarépa+paradicsom, esetleg retek, ha sikerül ritkán finom epret venni képesek megenni az egész dobozzal, Beninek cékla (nyersen), esetleg alma,+ müzli szárazon, mostanában az amarant magot is tömik magukba. A tízórai is általában gyümölcs, vagy müzli szelet és ebédre is próbálkozhatok újdonságokkal. Ma zöldség krémlevest csináltam pirított mandulával, ízlett nekik, úgyhogy felírom a listára. A második resztelt máj volt ez mindig bejön.
Nálunk a készülődés mindig kardinális program. Egyszerűen nem fogják fel, hogyha segítenek, esetleg még talán egyedül is hajlandóak öltözködni akkor sokkal hamarabb az ajtón kívül vagyunk. Ehelyett folyamatosan egymást macerálják, egymás nyakában lógnak, a parkettán fetrengenek, ötvenszer kell kérni őket, hogy elmenjenek pisilni,
kitalálnak minden hülyeséget, hogy mit akarnak hozni (persze amit aztán nem találnak, + 15 perc késés), már égnek áll a hajam, az idegszálaim mint az EKG görbe!!!
Kettőkor sikerült elindulni.
Kicipeltük a bicikliket az autóhoz és irány a Ladronka park! Tőlünk autóval 10 percre van. Hatalmas park ahol kiépített betonút van a görkorcsolyázóknak és bicikliseknek, mellette futósáv a kocogóknak. A görkorcsolya itt nagy favorit, mindegy, hogy idős, vagy fiatal felcsatolják a korit és hajrá! Sok apuka és anyuka görkorizva tolja a babakocsit. Én ebből kimaradtam, pedig milyen jó buli lett volna!! Kemény popsi, izmos comb!
Eljátszottam a gondolattal, hogy én is elviszem magammal a korimat, de aztán rájöttem, hogy egyedül ehhez kevés vagyok….Váltóruha, uzsonna (a piknikhez), innivaló, kincses zacskók, botok, és mi van akkor ha valamelyik beszalad a fák közé?, vagy megunja a bicajozást, mert elzsibbadt a lába…Na nem ez Apás program lesz, de már alig várom!
Ez a park tuti már most a kedvencem. Van egy központi épület, ahol lehet enni, inni, van két játszótér, sok-sok pad ahol lehet napfürdőzni, a mi esetünkben piknikezni. A fiúk egyik kedvenc elfoglaltsága a piknikezés….A betonút mellett, ha kedved van tudsz hasizmot erősíteni, húzódzkodni, evezni stb, mert nem szedik szét és nem lopják el az eszközöket. Ekkor eszembe jutott a Normafa, ahol egy hintát nem lehet kiakasztani, mert reggelre eltűnik……
A fiúk lelkesen bicajoztak, mindent kipróbáltak, számon kérték rajtam, hogy miért nem hoztam homokozó felszerelést (még azt is), gyűjtötték a mohát, köveket, gumidarabot, műanyag kupakot, gyökér darabokat, hol a táskájukba, hol pedig a kutyakakis zacsiba..
Fél hatra értünk haza és gyorsan belefogtam az „esti műszakba”, szó sem lehetett lazsálásról, hiszen holnap oviba mennek!! Első nap az Óvodában! (mármint Prágában)
Többször felhoztam az ovi témát napközben, de szerencsére (gondolom azért, mert eddig jó tapasztalatuk van) nem csináltak nagy ügyet a dologból.
Kicsit izgulok , hogy holnap mennyire fog legörbülni a szájuk mikor elköszönök tőlük….

4 megjegyzés:

  1. Nálatok 7 fok, itt meg esett a a hó hétvégén...
    Most mi érezzük úgy, hogy már soha nem lesz tavasz!
    Tényleg klassz a park - irigykedem is rendesen!!!
    Az ovi miatt pedig ne aggódj! Meglátod, ott is feltalálják magukat! Mint a szupermarketben...
    ;)

    VálaszTörlés
  2. Szuper ötlet ez a blog :)! A hugim is csinálta egy darabig, amikor lelépett Spanyolországba, csak Ő sajna abbahagyta, pedig bőven voltak olvasói :(... Te majd ne add fel :)! Kíváncsian várjuk a fejleményeket és drukkolok az ovihoz :)! Puszik

    VálaszTörlés
  3. Névtelen = Brumikati, csak nem sikerült megfelelő "profilt" kijelölnöm ...

    VálaszTörlés
  4. Drága Andi!

    Hihetetlen vagy. Nagyon örülünk, hogy ennyi energiád van. Puszilunk sokszor és olvasunk majd titeket rendszeresen csak írj szorgalmasan.

    VálaszTörlés