Képek

Képek

Oldalak

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers

2011. január 30., vasárnap

Az első napok Prágában...

Sziasztok,

Megígértem, hogy jelentkezem, hát gondoltam írok pár sort…

Szóval megérkeztünk, prágai lakosok lettünk. Azt kell hogy mondjam gyorsan kipakoltunk, bár amikor szombat délután hatkor beléptünk a lakásba eléggé kiábrándító volt a látvány a kb 60 darab papírdobozzal.. Peti szülei is velünk tartottak segíteni és mivel az utóbbi időben elég gyakran költöztünk begyakorolt mozdulatokkal ürítettük a dobozokat…

A lakást már most szeretjük, mindennek megvan a helye, persze hiányoznak még képek a falakról, de majd idővel belakjuk. Nagyon jó helyen van rövid séta és már is lent vagyunk a villamosmegállóban. Amióta itt vagyunk nem is használtam az autót, a fiúk lelkesen villamosoznak, a közlekedés pedig egyszerű és átlátható. Négy megállóra lakunk a vártól és onnan akár gyalog is tovább lehet menni. A várnegyed nagyon hangulatos, de Beninek és Daninak az óra a kedvence. Az egy hét alatt összesen négyszer láttuk, ahogy az apostolok kikukucskálnak a csillagos ajtó mögül és a fiúk is lelkesen integetnek a katonának a trombitaszóló után, majd Benike halálra rémíti a téren lebzselő galambokat. Egyébként egy szavam sem lehet, mert kitartóan gyalogolnak, lelkesen gyűjtik a szórólapokat, nézik a térképet, tanulmányozzák az útikönyvet, lyukasztják a villamoson a jegyet és jobban bírják a hideget mint én, illetve mi…Mert hideg és hó az van…szerintem sokkal kellemetlenebb mint otthon. Pont ma beszéltük Petivel, hogy ha most felajánlanának egy ingyenes sí utat tuti, hogy nem kellene…..

Az időjárás a turistákat nem tántorítja el, nyílván kevesebben vannak, mint szezonban, de sokkal többen, mint Budapesten. Megbeszéltük a fiúkkal, hogy a következő pár hétben turistáskodni fogunk, mivel csak márciustól mennek oviba, így muszáj valami programot kitalálni, mert a lakásban megőrülünk. Csak lenne melegebb…. Petra, többször is imába foglalom a nevedet, amikor a fiúk elücsörögnek egy jó kis mesefilm előtt és én végre mint egy őrült minden tennivalót próbálok belesűríteni ebbe a másfél órába. Ha haza megyünk biztos jelentkezem a következő „adagért”. A héten felveszem a kapcsolatot két magyar anyukával és megpróbálok infókat begyűjteni.

Utolért a sorsom, szinte minden nap főzök. (Hallod Timi? Minden egyszerű, finom receptet szívesen fogadok, Vera segíts!!) Még nem sikerült kideríteni, hogy lehet e valahonnan ebédet rendelni, úgyhogy irány a tűzhely!!! Tegnap már összeállítottam a jövő heti „menüt”, mert azért a nagybevásárlást Petivel egyszerűbb elintézni, mint a két gyerkőccel és még fel kell fedezni a bevásárló központokat is. Hozzáteszem, hogy Beni&Dani nem könnyíti meg a dolgomat, mert az utóbbi időben annyit esznek, hogy rengeteget…Benikének már fél tizenkettőkor dübörög a gyomra és onnantól kezdve percről percre romlik a hangulata, ha nem kap enni.

Szóval elmentünk bevásárolni, itt találkoztunk először a nyelvi hiányosságainkkal. Főleg a víz (mentes-szénsavas) gondolkodtatott el bennünket, mert ugye a kupak alapján nem egyértelmű….Na gondoltuk megkérdezzük és megnyugodva betettünk a kosarunkba állítólag mentes vizet, amiről aztán itthon kiderült, hogy szénsavas….Tescoban voltunk, én aki utálok nagybevásárlást tartani szemben találtam magam egy két szintes hypermarkettel. „Görcsbe rándult a gyomrom”, Beni Dani beindult, úgyhogy a végére Petivel teljesen kipurcantunk.
Több dolgot nem is kaptunk, a polcok teljesen le voltak rabolva, a vásárló közönség pedig inkább hagyjuk… úgyhogy elhatároztuk, hogy Tesco ezentúl hanyagolva, irány az Albert. Ez kategóriákkal jobb és itt már lehet kapni isteni felvágottakat, sonkákat, sajtokat és még sok-sok újdonságot, ami otthon nincs.

Az emberekkel kapcsolatban egyenlőre még nincs sok tapasztalatom, ketten is leszólítottak, egyszer a fiúk miatt (szokásos ikrek kérdés), egyszer pedig a villamoson, hogy mi milyen nyelven beszélünk…..Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fiúknak be nem áll a szája, tőlünk zeng a villamos és minden ahol vagyunk. Folyton kérdeznek, mesélnek, vagy veszekednek….és mindezt hangosan!!! Mert ugye ketten vannak, (bár szerintem a hangerőre ez nem feltétlenül magyarázat) és marha kíváncsiak. Alig bírtam kirángatni őket a szex múzeumból és hálát adtam az égnek, hogy az első büdös homeless-el az itteni villamoson találkoztunk és nem a négyes hatoson, mert elég kellemetlen lett volna kimagyarázni hogy Beni pöcegödörszagot emleget és a következő percben megkérdezi persze hangosan, hogy Anya itt trágyáznak? Nem látom, hogy trágyáznának …

Még egy aranyos story. Esti alvás előtt olvassuk a Misi Mókust és van egy kép a könyvben a mókus professzor számítógépéről, a fiúk érdeklődve kérdezik anyu ezzel is lehet skypolni?…Na igen…

Hát így telt az első hetünk ismerkedéssel, pakolászással, sok sürgés forgással ….

Küldök még pár képet és írjatok Ti is!!! Mindenre kíváncsiak vagyunk!!!

Puszi

Andi&Peti

Beni&Dani

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése